Heb jij een website of webshop in je beheer? Dan weet je hoe belangrijk het is om voldoende verkeer te genereren. Als je niet voldoende bezoekers hebt zal je online platform nooit een succes worden. Om optimaal van je website te kunnen profiteren, zal je website eerst vindbaar moeten zijn. Oftewel, als iemand gebruik maakt van een zoekmachine en een onderwerp intikt dat gerelateerd is aan jouw bedrijf, dient jouw platform bovenaan te staan. Dit levert je namelijk ontzettend veel webverkeer op. Je maakt je website vindbaar door gebruik te maken van SEO. 

SEO

Hoe werkt SEO precies? Er zijn verschillende SEO-technieken. Om invloed uit te oefenen op de vindbaarheid van je website, dien je rekening te houden met de factoren waar Google en andere zoekmachines waarde aan hechten. Je kunt hierbij onder andere aan het aantal kwalitatieve linkverwijzingen denken, maar ook aan goede content. Er zijn tientallen verschillende factoren die invloed hebben op hoe hoog jouw website in Google en andere zoekmachines scoort. Het is niet alleen belangrijk dat je gebruik maakt van de juiste technieken, maar je dient de technieken vervolgens ook nog correct toe te passen. Verschillende marketingbureaus maken gebruik van verschillende werkwijzes. Er zijn echter ook nog veel mensen in de branche die niet exact weten waar ze mee bezig zijn. Zij maken bijvoorbeeld gebruik van verouderde linkbuilding technieken. Dit is erg gevaarlijk, aangezien dit tot negatieve kan leiden. Zo is Google bijvoorbeeld erg actief in het opsporen van websites die gebruik maken van blackhat methodes om bovenaan te komen. Wanneer je hierop betrapt wordt, krijg je een Google penalty. Het gevolg hiervan is dat je minder goed vindbaar wordt.

Het vinden van een geschikt marketingbureau

Er zijn veel marketingbureaus die nog gebruik maken van ouderwetse SEO-technieken. Gelukkig zijn er ook een aantal SEO-experts die wél weten wat ze doen. Een voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld Webshuttle. Dit marketingbureau maakt gebruik van de nieuwste technieken. Als je voor Webshuttle of een vergelijkbaar marketingbureau kiest, kun je zeker zijn van resultaat. Dit is waar het uiteindelijk om draait als je in SEO investeert. Zodra jij eenmaal goed vindbaar bent, merk je dit direct aan het verkeer op je website. Meer bezoekers leidt vrijwel altijd tot een hogere omzet. Overigens zijn veel marketingbureaus ook in staat om het conversiepercentage te verhogen.