Wat je als bedrijf ook vervaardigt - service of product - het is altijd zaak je waren aan te prijzen. Dat daarbij de kwaliteit van je product voorop staat is logisch, maar dat is nooit genoeg. Het is een absolute vereiste om je bedrijf te promoten en daarbij kun je beschikken over vele middelen. Je kunt daarbij denken aan je eigen website, adverteren op sociale media, reclame via krant of tijdschriften. Maar ook aan promotie-materiaal als reclamefolders, stickers en visitekaartjes. Afhankelijk van je doelgroep en je budget voor marketing & publiciteit moet elk bedrijf daarin keuzes maken. 

Er is daarbij één promotie-middel dat op geen enkel budget zou mogen ontbreken en dat is een vlaggenmast plaatsen bij je bedrijfspand. Het plaatsen van een vlaggenmast of eventueel meerdere vlaggenmasten is een relatief goedkope investering, die meerdere voordelen biedt. 

Identificatie en presentatie 

We gebruiken een vlag voor vele doeleinden, maar vooral om ergens uitdrukking aan te geven of onze medemens ergens op te wijzen. Soms is het om iets te vieren. Andere keren is het om iets te herdenken. De Nederlandse vlag onderstreept onze nationaliteit, een clubvlag identificeert onze favoriete voetbalploeg.

Naast deze functies, is een vlag ook een ideaal middel om je bedrijf te presenteren. Een vlag is het beste visitekaartje voor je kantoor of bedrijf.

Zichtbaarheid

De vlaggenmast is er uiteraard om de vlag zo hoog mogelijk vóór je bedrijf in de wind te hangen. Het gaat daarbij om een unieke vlag met je bedrijfslogo en je eigen bedrijfskleuren. Een hoge vlag in het landschap is vaak het eerste wat de voorbijganger ziet. Zeker in ons polderlandschap, waar we vroeger al van torenspits naar torenspits reisden. Goed geplaatst, is een bedrijfsvlag vanuit alle windrichtingen zichtbaar en maakt het niet uit of de potentiële klant passeert in de auto, op de fiets of te voet. Je wordt zeker gespot en ook steeds weer. 

Houdbaarheid

Daar waar je folders, visitekaartjes en andere reclame-materiaal weggeeft, blijft de vlag en de vlaggenmast een vast onderdeel van je bedrijf, een verlengstuk van je onderneming. Het zet als het ware de puntjes op de i van je bedrijf. Zonder een vlaggenmast is je kantoor- of bedrijfspand vaak niets meer dan dat, een kantoor- of bedrijfspand.

Afhankelijk van je budget en je wensen zijn er vlaggenmasten te leveren van verschillende materialen: polyester, aluminium en hout. Alle van hoge kwaliteit en onderhoudsvriendelijk. De hoogte is uiteraard afhankelijk van de bedrijfsconstructie, maar de mast kan in vele lengten worden geleverd. 

Daarnaast zijn altijd extra wensen te vervullen, zoals het plaatsen van verlichting, zodat de vlag ook ’s-avonds en ’s-nachts goed zichtbaar is. Zo ook is er de mogelijkheid om een baniermast te laten plaatsen. De banier is een ingelijste vlag die aan zowel de boven- als de onderkant vast zit, zodat de vlag nooit wappert of juist stilvalt. Daarnaast kun je naast de bedrijfsvlag een extra wimpel overwegen, een wimpel van de provincie waar je bent gevestigd of een die je zelf wilt laten bedrukken. 

De expert

E zijn professionals die alles weten van het vlaggenmast plaatsen. In overleg met hen kan aan elke wens worden voldaan: waar de vlaggen het beste te plaatsen, de lengte van de mast, de grootte van de vlag, tips voor de logo’s en kleuren, de beste materiaal-keuze, het wel of niet plaatsen van verlichting. Dat geldt zowel voor grote als kleine bedrijven, zo ook voor bedrijven die uit verschillende takken bestaan en dus behoefte hebben aan raad bij het plaatsen van meerdere vlaggenmasten rondom het kantoor of bedrijf. Voor meer informatie: https://www.vlaggenunie.nl