Ga je binnenkort je huis verbouwen of verhuizen? Zorg dan dat je de verlichting goed geregeld hebt. Verlichting is ontzettend belangrijk en wordt door veel mensen onderschat. Laat verlichting nou juist het gene zijn die ontzettend veel sfeer brengt. Bespaar daarom ook nooit op verlichting en laat dit juist een prioriteit zijn. Er zijn 4 verschillende soorten verlichting welke je allemaal zou moeten toepassen. Als eerste is er basisverlichting welke dient voor de algemene verlichting. Ten tweede is er sfeerverlichting die zoals de naam al zegt sfeer in huis brengt. Ten derde is er functionele verlichting welke het helpt om specifieke taken en/of activiteiten uit te voeren, hierbij kun je denken aan lezen en koken. Als laatste is er nog gerichte verlichting, deze verlicht een specifieke plek of licht een bepaald object uit. Plafondlampen is de perfecte verlichting om alle soorten verlichting voor een groot deel te dekken. Hoe dit in zijn werk gaat wordt verder in dit artikel uitgelegd.

Plafondlampen zijn multifunctioneel

Plafondlampen zijn als je ze goed gebruikt multifunctioneel. Dit komt omdat je veel mogelijkheden hebt met deze lampen. Als je houdt van een strak design dan kun je er voor kiezen om een plafondlamp in te laten bouwen. Het inbouwen van plafondlampen is ideaal als je weinig ruimte hebt en de ruimte juist groter wilt laten ogen. Het enige nadeel is dat het inbouwen van deze lampen over het algemeen duur is, je zult hiervoor dus in de buidel moeten tasten. Wil je goedkoop een plafondlamp kopen? Kijk dan tweedehands.

Basisverlichting

Plafondlampen kunnen perfect als basisverlichting functioneren. Plafondlampen kunnen als geen andere het licht geleidelijk verdelen over een ruimte. Als je de plafondlampen in het plafond hebt ingebouwd dan kun je met een klik op de schakelaar de hele ruimte verlichten. Dit is ideaal. Het is belangrijk dat je een plafondlamp koopt met led verlichting. Led verlichting is erg duurzaam waardoor het je op jaarbasis veel geld scheelt. De kans is groot dat jouw basisverlichting zeker 6 tot 8 uur per dag brandt. Misschien is dit in de winter nog wel meer. Je kunt dan veel geld besparen met led verlichting.

Sfeerverlichting

Veel beseffen niet dat verlichting voor een groot gedeelte verantwoordelijk is voor de sfeer in huis. Plafondverlichting kan hier een enorme bijdrage aan leveren. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden door middels plafondlampen sfeer te creëren. Het ideale uitgangspunt is om de plafondlampen in het plafond te bouwen middels verschillende units. Je kunt deze verschillende units dan afzonderlijk van elkaar meer of minder verlichten. Als kers op de taart zou je kunnen werken met verschillende soorten kleuren verlichting. Dit creëert een enorm mooie ambiance. Een ding is zeker, als je jouw verlichting op deze manier indeelt dan zul je vast en zeker indruk maken op jouw gasten.

Plafondverlichting als functionele of gerichte verlichting

Plafondverlichting kun je ook laten functioneren functionele of gerichte verlichting. Zitten er of meerdere personen film te kijken en iemand anders een boek te lezen? Geen enkel probleem, je kunt verschillende units belichten of dimmen. Collectione biedt een groot aanbod aan plafondlampen, dan heb je ze binnen no-time in huis.