We kennen al langere tijd verschillende opbergmogelijkheden. Kasten, lades, banken en bedden met opbergruimtes en noem het maar op. Voor kantoren en andere plekken waren de opbergplekken wat beperkter. Op het magazijn en wat opbergkasten na, zijn er weinig opties. Daar komt nu steeds meer verandering in. In deze blog lichten wij de nieuwste mogelijkheid toe: het gebruik van lockers.

Het middelbare school gevoel

Sommigen van ons zullen bij het lezen van het woord lockers gelijk herinneringen van de middelbare school krijgen. In je kluisje de boeken stoppen die je niet nodig had en ze vervolgens vergeten als je ze wel nodig had. De lockers waar het hier om gaat, zijn enigszins vergelijkbaar. De nieuwste trend is echter het gebruik van mini-lockers.

Mini-lockers

In een mini-locker kan je wat minder spullen kwijt dan in een gewone locker, maar het is zeker niet minder handig. Denk bijvoorbeeld aan mini-lockers speciaal ontworpen voor smartphones. De ideale manier om je smartphone veilig op te bergen, bijvoorbeeld op het werk of tijdens een dagje weg. Ook in de klas op scholen worden deze smartphone-lockers gebruikt, zodat de leerlingen tijdens de les hun telefoon veilig op kunnen bergen.

Laptop-lockers

Er zijn naast mini-lockers voor smartphones ook lockers voor laptops. Ook deze lockers zijn ideaal in verschillende situaties. Deze kunnen bijvoorbeeld ook op scholen worden ingezet of in bedrijven waar mensen nog wel eens wisselen van laptop.

Het ideale is dat er ook laptop-lockers zijn, waarin je de laptop op kan laden. De lockers hebben meerdere vakken. In elk vak past één laptop en zit dan ook één stopcontact, waaraan de laptop opgeladen kan worden.

Materiaal

Een locker moet natuurlijk stevig zijn. Over het algemeen worden lockers daarom van staal gemaakt. De constructie wordt in elkaar gelast, zodat deze niet makkelijk stuk te krijgen is.

Mini-lockers met slot

Wanneer je ervoor kiest om mini-lockers aan te schaffen, dan wil je natuurlijk wel dat de spullen die je erin legt, goed beveiligd zijn. De mini-lockers zijn van Oudholland zijn daarom allemaal af te sluiten met een slot. Je hebt daarbij keuze uit een cilinderslot en een valgrendelslot. Op deze manier weet je zeker dat de spullen niet gestolen kunnen worden.