De aanschaf van een lamineerapparaat

De aanschaf van een lamineerapparaat, het lijkt niet zo ingewikkeld. Je zoekt even op internet, kijkt welke je leuk vindt en welke een zacht prijsje heeft en vervolgens bestel je je lamineerapparaat. Zo moeilijk kan het niet zijn toch?

Zo moeilijk is het inderdaad niet, maar het aanbod is wel groter dan je zou verwachten. En dan kan je het overzicht nog wel eens kwijtraken. Daarom hebben wij een aantal dingen onder elkaar gezet, waar je het best op kan letten bij de aanschaf van een lamineerapparaat.

Afmetingen

Allereerst zijn er verschillen in de afmetingen van lamineerapparaten, maar ook in de afmetingen waarop er gelamineerd kan worden. De meeste mensen kiezen voor een lamineerapparaat geschikt voor A4 vellen. Alles wat kleiner is dan een A4 formaat kan je hier natuurlijk ook mee lamineren, je houdt dan alleen wel meer lege ruimte om het gelamineerde vel heen. 

Vooral voor bedrijven kan het echter een uitkomst zijn om een groter lamineerapparaat aan te schaffen, bijvoorbeeld voor A3 of zelfs A2 papieren. Om het even te visualiseren: een A2-papier is vier keer zo groot als een A4-papiertje. Hiermee kan je dus aardig grote vellen lamineren, maar het nadeel is wel dat het lamineerapparaat ook een stuk groter en daarmee onpraktischer is.

Warm of koud
Meestal gebeurt lamineren door warmte. De plastic hoezen worden door verwarmde rollen en platen gehaald, waardoor de randen tegen elkaar aan smelten. Op deze manier krijg je een glad resultaat, dat ook nog eens weersbestendig is. Blijf er wel altijd bij als je warm lamineert.

Voor sommige materialen is warm lamineren niet zo geschikt, bijvoorbeeld als het product niet warm mag worden. Dan kan je kiezen voor koud lamineren. Hierbij wordt vaak gewerkt met een lamineerpouch, de lijmbelletjes knappen en worden tegen elkaar aangedrukt. Zonder het product te verwarmen, is het gelamineerd.

Weet je al wat je wil?

Zoals je net hebt gelezen, is er genoeg keuze op het gebied van lamineerapparaten. Heb je al besloten wat voor lamineerapparaat je wil? Kijk dan eens op lamineerapparaat.nl. Zij hebben een groot aanbod en met de filters kies je snel het apparaat van jouw keuze. Om gelijk aan de slag te kunnen, heb je echter ook hoezen nodig. Gelukkig verkopen zij die ook!