Dozen zijn vaak van onderschat belang bij de bedrijfsvoering van nagenoeg ieder type bedrijf. Als je fysieke producten verkoopt, dan is het zo dat je inkoop vaak in dozen binnenkomt en de verkoop er weer in andere dozen uit gaat. Ook kunnen dozen een rol spelen bij de opslag van voorraad. Om deze reden loont het vaak om je hierin te verdiepen en de juiste doos voor jouw bedrijf te kiezen. In deze blog lees je meer over de zaken waar je op moet letten bij het kiezen van de juiste dozen.

Afmetingen

Uiteraard zijn de afmetingen van belang: een te kleine doos gaat niet passen en in een te grote doos gaan je spullen schuiven of heb je opvulmateriaal nodig. Dit is uiteraard ook niet goed voor het milieu en je portemonnee (grote dozen zijn duurder). Passen je spullen precies in een standaard afmeting, dan is dat mooi meegenomen. Toch past het vaak beter in een doos op maat . Bovendien zijn dozen op maat vaak goedkoper, aangezien deze voor de leverancier minder opslagruimte in beslag nemen.

Kleur

Gebruik je de dozen enkel intern, of gaan de dozen ook naar klanten toe? Wat wil je uitstralen als bedrijf wanneer je de dozen naar klanten stuurt? Je zou kunnen overwegen om een bedrukte doos of een gekleurde doos te nemen. Vaak ziet een witte doos er ook representatiever uit dan een standaard bruine doos.

Kwaliteit

De kwaliteit van de dozen wordt voor het grootste deel bepaald door de kwaliteit van het karton. Afhankelijk van het gewicht van je producten moet je hierin keuzes maken. Je kan hier kiezen tussen dubbele en enkele golfen, waarbij de dubbele golf sterker (en vaak wat prijziger) is. Ook zijn er verschillende diktes in karton mogelijk.

Hoeveelheid

De hoeveelheid dozen die je bestelt is ook van invloed op de prijs. Het is in de regel zo dat wanneer je meer dozen koopt, de prijs per doos lager wordt. In de calculator van Superdoos kan je direct de prijs bepalen van 200 tot 5000 stuks. Kom je boven dit aantal, dan moet je even contact opnemen voor een scherpe offerte. Ga hier dus goed na hoeveel dozen je eigenlijk nodig hebt.