Voor een fijne werksfeer is het belangrijk dat de ruimte waarin jouw werknemers werken goed is. Waaraan moet een goede bedrijfsruimte voldoen? Wat werkt wel en wat niet?

Comfort

Je kunt wel stellen dat dit direct een van de belangrijkste vereiste is. Een werkgever moet zich prettig voelen om het maximale werk te kunnen leveren. Zorg daarom altijd dat er een budget vrij blijft om dit te kunnen waarborgen. Waaraan kan je dan denken? Zorg dat er niet enkel een bureau beschikbaar staat. Een leuk zithoekje of een leuke vergaderplek zorgt voor dynamiek. Je personeel kan lopen, zit niet constant op dezelfde stoel. Dit zal anders een beklemmend gevoel geven. Denk ook een andere punten zoals voldoende licht, een ergonomische bureaustoel en voldoende ruimte per persoon.

Identiteit

Waar staat jouw bedrijf voor? Welk gevoel moet het personeel overbrengen naar de klanten? Dit moet jij ook naar je personeel overbrengen. Niet alleen in woorden, maar ook in gevoel. De kantoorruimte is een ideale manier om de identiteit van het bedrijf neer te zetten. Stel je hebt een organisatie in het kader van gezondheid. Dit moet het hele kantoorpand uitstralen. Denk aan planten, sta tafels om te vergaderen en een gezonde kantine.

Efficiënt

Wellicht voor de hand liggend, maar het personeel moet kunnen doen wat ze moeten doen. Heb je een creatieve afdeling zorg dat hier materiaal aanwezig voor is. Een brainstormsessie is anders in een speciale ruimte dan op je bureau. Geef je vaak presentaties, bouw hier een ruimte voor. Houd direct rekening met het doeleinde. De ruimte ziet er waarschijnlijk anders uit wanneer de presentaties voor personeel is dan voor potentiële partners of klanten.

Bedrijfspand

Hiervoor ging het vooral om de inrichting, maar ook het bedrijfspand is belangrijk. Denk aan locatie, wie komen er allemaal naar het pand toe? Is het goed bereikbaar via de weg of openbaar vervoer? Daarnaast moet de ruimte groot genoeg zijn. Ruimte geeft rust. Past al het personeel in het gebouw . Heb je genoeg ruimtes over voor andere activiteiten zoals de brainstormkamers, vergaderruimtes, kantines of ruimtes waarin de klanten worden ontvangen? Wil je een professionele kantoorinrichting dan kan het raadzaam zijn een projectinrichter gespecialiseerd in kantoor in te schakelen. Zij kunnen ervoor zorgen dat je een moderne nette ruimte creëert in de lijn van de huisstijl.