Veel mensen verspillen iedere maand een hoop energie, dat is zonde. Niet alleen voor uw portemonnee, want het is ook slecht voor het milieu. Iedereen weet dat je energie kunt besparen door op kleine dingetjes te letten, bijvoorbeeld door de thermostaat een graadje lager te zetten. Toch doen veel Nederlanders dit niet, misschien wel omdat zij niet weten hoeveel het op kan leveren door bewust met energie om te gaan. We geven aan aantal simpele tips om energie te besparen door verstandig met uw thermostaat om te gaan, ook vertellen we hoeveel dit op kan leveren zodat u een beter idee heeft over hoeveel u kunt besparen.

Een graadje lager

Zet uw thermostaat een graadje lager. Dit hoort u bijna altijd als het gaat over energieverbruik. Het is een hele kleine moeite die ervoor zorgt dat u veel geld kunt besparen. Logisch natuurlijk, hoe warmer u het binnen wilt hebben, hoe meer gas er verbruikt wordt. Stel dat u de thermostaat van 20 naar 21 graden zet, dan wordt er al 7% meer gas verbruikt. Door uw thermostaat een graadje lager te zetten bespaard u al snel, afhankelijk van de grootte van uw woning, tussen de 50 en 100 euro per jaar.

Zet de radiator uit in overbodige ruimtes

Vaak staat de radiator aan in bijna alle ruimtes van uw woning, dit is helemaal niet nodig. Vooral in de slaapkamer komt dit vaak voor. Uw cv-ketel zal daardoor meer verbruiken. Als u wilt besparen is het slim om de radiator uit te zetten in deze ruimtes. Veel mensen gebruiken hun slaapkamer ook echt alleen om te slapen, het heeft dus geen nut om deze ruimte de hele dag te verwarmen. Door de radiator in een slaapkamer uit te zetten bespaart u vaak al meer dan 50 euro op jaarbasis. 

De thermostaat uitzetten als u slaapt

Wanneer u slaapt is het niet nodig dat uw woning nog steeds warm is. Het is daarom slim om de thermostaat op 17 graden te zetten als u gaat slapen, hierdoor hoeft uw cv-ketel een groot gedeelte van de dag minder hard te werken. Dit zorgt ervoor dat er veel energie bespaard wordt. Of u nou een Nefit ketel of een andere ketel heeft, door de thermostaat een stuk lager te zetten in de nacht bespaard u al snel tegen de 100 euro per jaar. 

De bovengenoemde tips zijn ontzettend simpel, u wist waarschijnlijk allang dat u dit moest doen om energie te besparen. We hopen echter wel, dat het voor u nu ook duidelijk is hoeveel u daadwerkelijk kunt besparen door deze tips toe te passen. Een gemiddeld huishouden kan makkelijk honderden euro’s besparen, het zou zonde zijn als u dit laat liggen.