Eens in de zoveel tijd is je bureau aan vervanging toe, gelukkig is dit niet zo vaak het geval. Wanneer je toe bent aan een nieuw bureau, wil je wel investeren in een goed bureau. Op deze manier kan je weer een aantal jaren vooruit. Daarom is het goed om van tevoren te onderzoek te doen naar welke bureautafel het best bij jou past. Wij geven je een aantal tips, waarmee je rekening kan houden tijdens het kiezen van een bureau. Uiteraard moet je uiteindelijk kiezen voor het bureau waarvan jij denkt dat je er het fijnst achter zal werken!

Tip 1: Houd rekening met de ruimte

Je wil natuurlijk een ruim bureau, maar je wil ook niet dat het teveel ruimte in beslag neemt. Er zijn dus twee soorten ruimten waar je rekening mee moet houden. Allereerst de ruimte die jij ter beschikking hebt voor je bureau.

Daarnaast moet je natuurlijk ook niet kiezen voor een klein bureau. Wanneer je bureau te klein is, kan je alsnog niet prettig werken. Je hebt dan onvoldoende ruimte voor bijvoorbeeld je papieren. Een groot bureau in een wat kleinere ruimte is soms de enige oplossing. Uiteindelijk gaat het erom dat jij voldoende ruimte hebt om lekker te werken.

Tip 2: Denk ergonomisch

Ergonomie, wie heeft het er tegenwoordig niet over. De verhouding van jou tot jouw werkomgeving wordt steeds belangrijker. En dat is niet zonder reden. Een gezonde werkomgeving zorgt voor minder gezondheidsklachten. Het is dus het overwegen waard om te kiezen voor een zit-sta bureau of een verstelbaar bureau. Bij een zit-sta bureau wissel je zittend en staand werken af, waardoor je je beter kunt focussen. Een verstelbaar bureau stel je zo af, dat het precies de juiste hoogte heeft voor jou.

Tip 3: kijk eens online!
Hoewel je een bureau moet kiezen dat bij je past, wil dat niet zeggen dat je niet online kan kijken. In een webshop is er vaak een uitgebreide toelichting bij het bureau dat je aanklikt. Daarbij wordt het bureau vaak bij je thuisbezorgd en soms ook voor je gemonteerd. Bij bijvoorbeeld bureaustoelexpress.nl heb je gratis verzending en krijg je ook advies op maat. Op deze manier weet je zeker dat je een goede aankoop doet.