Er zijn allerlei redenen voor een ondernemer om een 3D printer te kopen. Het is immers steeds aantrekkelijker om het ontwerp en productieproces op deze manier in de hand te houden. Alleen al vanwege de vele positieve ervaringen die door anderen gedeeld worden maken het aantrekkelijk om er zelf ook iets mee te willen. Het is in ieder geval wel belangrijk om een aantal zaken goed op orde te hebben. Aan de hand daarvan is dan goed te bepalen of een printer aanschaffen zakelijk slim is en welk model dat dan het best kan zijn.

Wat is het plan?
Een 3D printer kopen als ondernemer doe je altijd met een bepaald doel voor ogen. Dit is de reden om te willen investeren. Het is dus ook zo dat de printer die je kiest op basis van dit doel gekozen wordt. Wanneer je bijvoorbeeld een heel duidelijk ontwerp voor ogen hebt, dan kan dit met een specifieke printer al goed te doen zijn. Wil je echter de mogelijkheid hebben om prototypes en schaalmodellen te maken, dan is het vaak slim om juist een meer specifiek model te kiezen. Aan de hand daarvan kan je dan veel meer experimenteren.

Duurzame investeringen doen
Een 3D printer kopen is wel een flinke investering. Daar moet dus zakelijk wel goed over nagedacht worden. Daarom is het bijvoorbeeld slim om voor een zelfbouwprinter te kiezen. Dit zijn printers die zijn aan te passen aan de wensen die je hebt. Ook wanneer de wensen door de jaren heen veranderen kan dat aantrekkelijk zijn. Denk bijvoorbeeld aan een verandering in de producten die je aanbiedt. Het is dan wel zo gemakkelijk wanneer de printer hierin meekan. Alle reden om er dus ook veel aandacht aan te besteden om de juiste te vinden. Dit is voor de toekomst van belang.

Veel kennis opdoen
Om een 3D printer kopen net iets gemakkelijker te maken, is het slim om veel kennis op te doen. Kijk bijvoorbeeld naar de vele verschillende mogelijkheden die er zijn. Dat gaat dan bijvoorbeeld om de soorten printers. Het gaat ook om de soorten filament die er zijn. Daarnaast zijn zaken zoals bijvoorbeeld de software en de extra mogelijkheden belangrijk. Doe hier dus voldoende kennis over op. Wie echt alles wil leren kiest voor een zelfbouwprinter. Dan is ook direct te leren hoe de printers precies in elkaar zitten. Daar kan je als ondernemer veel voordeel van hebben op de langere termijn.

 

Meer informatie: 3d printer kit kopen?