Wij zijn te bereiken op: 030-3050073
info@kantoorartikelenkopen.com
Maandag t/m Vrijdag: 08:00 - 22.00
tick1 Voor 15:00 besteld morgen in huis. *
tick1Goedkoopste van Nederland !!!
tick1 Grote aantallen vraag offerte aan
tick1 Gratis verzending*
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Wat is het verschil tussen smart lampen van verschillende merken?

woensdag 27 november 2019 21:16:51 Europe/Minsk

Een smart of slimme woning is een woning die voorzien is van allerlei apparatuur om een woning op een afstand aan te kunnen sturen. Maar dat is niet alles,  in een slimme woning wordt gewerkt met tijdschema’s, voorkeuren, sensoren, slimme thermostaten en spraak gestuurde assistenten. Lampen kunnen ook een onderdeel van een slimme woning zijn. De lampen zijn in te stellen in verschillende kleuren, sterktes en in schema’s te verwerken. Eigenlijk zijn de mogelijkheden eindeloos, lampen kunnen op een bepaalde tijd aan en uit, ze kunnen gekoppeld worden aan een sensor zodat ze aan gaan bij thuiskomst. Dé plek om hiervoor te gaan oriënteren is uiteraard Smartbright.nl.

Verschillende aanbieders

Er zijn veel verschillende aanbieders van smart apparatuur. Als het gaat om lampen is de vraag, wat zijn nou de verschillen en waar moet op gelet worden bij het aanschaffen van smart lampen? Er zijn een aantal eigenschappen die van belang zijn. Naast dat u natuurlijk even op moet letten of u de juiste maat fitting koopt en de sterkte van de lamp. De sterkte wordt aangegeven met lumen waarbij 10 lumen overeenkomt met 1 watt van normale gloeilampen.

Bluetooth of bridge?

Slimme verlichting is in een netwerk te koppelen via bluetooth of via een bridge en wifi. Via een bridge kunnen meer apparaten in een netwerk worden opgenomen dan via bluetooth. Bluetooth is dus beperkt in het aantal lampen wat aan de app te koppelen is. Daarnaast heeft de aansturing op afstand via een bridge een groter bereik van via bluetooth. Simpelweg omdat internet en bluetooth andere reikwijdtes hebben. Daarmee is het dus afhankelijk van uw eigen wensen wat voor u handiger werkt. Wilt u alle lampen door het hele huis aan kunnen sturen met de app of alleen als u in de buurt bent? Het spreekt voor zich dat een bridge extra kosten met zich mee brengt.

Bridge nodig voor wifi?

Sommige lampen kunnen zelf zonder bridge gekoppeld worden aan het internet. Ook dan is het handig als u van te voren een idee heeft hoeveel u met smart apparatuur in huis wilt doen en wat er dan mogelijk is. Uiteraard kunt u altijd nog uitbreiden met een bridge als dat later handig of nodig blijkt te zijn.

Platform

Smart apparaten maken deel uit van een netwerk en dan is het handig om te kijken welke systemen u eventueel al in huis heeft.  Kunnen de lampen samenwerken met Google Nest, Apple home, Alexa? Kan dat direct of zijn daar extra apps of adapters voor nodig? Het gebruiksgemak van de installatie is uiteraard ook belangrijk.

Aansturing

De aansturing van de lampen is meestal ook mogelijk met een app. Dan is het wel handig dat de app, uw telefoon of tablet en lampen samenwerken. Niet alle lampen kunnen bijvoorbeeld aangestuurd worden door een Windows app. Houd bij de keuze voor slimme lampen dus rekening met de app die nodig is om de lampen te laten werken.


Geld besparen door verstandig om te gaan met uw thermostaat

vrijdag 15 november 2019 20:08:39 Europe/Minsk

Veel mensen verspillen iedere maand een hoop energie, dat is zonde. Niet alleen voor uw portemonnee, want het is ook slecht voor het milieu. Iedereen weet dat je energie kunt besparen door op kleine dingetjes te letten, bijvoorbeeld door de thermostaat een graadje lager te zetten. Toch doen veel Nederlanders dit niet, misschien wel omdat zij niet weten hoeveel het op kan leveren door bewust met energie om te gaan. We geven aan aantal simpele tips om energie te besparen door verstandig met uw thermostaat om te gaan, ook vertellen we hoeveel dit op kan leveren zodat u een beter idee heeft over hoeveel u kunt besparen.

Een graadje lager

Zet uw thermostaat een graadje lager. Dit hoort u bijna altijd als het gaat over energieverbruik. Het is een hele kleine moeite die ervoor zorgt dat u veel geld kunt besparen. Logisch natuurlijk, hoe warmer u het binnen wilt hebben, hoe meer gas er verbruikt wordt. Stel dat u de thermostaat van 20 naar 21 graden zet, dan wordt er al 7% meer gas verbruikt. Door uw thermostaat een graadje lager te zetten bespaard u al snel, afhankelijk van de grootte van uw woning, tussen de 50 en 100 euro per jaar.

Zet de radiator uit in overbodige ruimtes

Vaak staat de radiator aan in bijna alle ruimtes van uw woning, dit is helemaal niet nodig. Vooral in de slaapkamer komt dit vaak voor. Uw cv-ketel zal daardoor meer verbruiken. Als u wilt besparen is het slim om de radiator uit te zetten in deze ruimtes. Veel mensen gebruiken hun slaapkamer ook echt alleen om te slapen, het heeft dus geen nut om deze ruimte de hele dag te verwarmen. Door de radiator in een slaapkamer uit te zetten bespaart u vaak al meer dan 50 euro op jaarbasis. 

De thermostaat uitzetten als u slaapt

Wanneer u slaapt is het niet nodig dat uw woning nog steeds warm is. Het is daarom slim om de thermostaat op 17 graden te zetten als u gaat slapen, hierdoor hoeft uw cv-ketel een groot gedeelte van de dag minder hard te werken. Dit zorgt ervoor dat er veel energie bespaard wordt. Of u nou een Nefit ketel of een andere ketel heeft, door de thermostaat een stuk lager te zetten in de nacht bespaard u al snel tegen de 100 euro per jaar. 

De bovengenoemde tips zijn ontzettend simpel, u wist waarschijnlijk allang dat u dit moest doen om energie te besparen. We hopen echter wel, dat het voor u nu ook duidelijk is hoeveel u daadwerkelijk kunt besparen door deze tips toe te passen. Een gemiddeld huishouden kan makkelijk honderden euro’s besparen, het zou zonde zijn als u dit laat liggen. 

Een eigen transportbedrijf beginnen? Lees deze tips!

dinsdag 12 november 2019 18:03:24 Europe/Minsk

Niets is mooier en beter dan om een eigen baas te zijn. Het biedt volop mogelijkheden en kansen voor je persoonlijke ontwikkeling en ook hoe je bankrekening eruit ziet. Wanneer je gefascineerd bent door de transportwereld ligt het voor de hand om een transportbedrijf te starten. Hiervoor zijn er volop mogelijkheden. Het is wel belangrijk om voldoende opdrachten te hebben en ook om te zorgen voor goed materieel. Een mooi wagenpark is iets om trots op te zijn als eigenaar van een transportbedrijf.

Goed verzekerd!

Deze website laat zien hoe je een goede verzekering kunt afsluiten. Het is belangrijk om een goede verzekering voor het transportbedrijf en de wagens te hebben. Wanneer er personenauto’s in het bedrijf gebruikt worden moeten deze natuurlijk ook verzekerd zijn. Het is belangrijk voor het bedrijf en zelfs wettelijk verplicht.

Kantoorartikelen

Natuurlijk moeten er ook verschillende zaken op kantoor uitgevoerd worden. Het is daarom belangrijk om een aparte ruimte te hebben voor deze werkzaamheden. Zorg dat het kantoor is uitgerust met een goed bureau, computer en stoel en daarnaast ook beschikt over alle kantoorartikelen.             

De juiste mensen

Wanneer het transportbedrijf gaat groeien is het belangrijk om de juiste mensen in dienst te nemen. Het is goed om te kijken naar wat je precies zoekt en hoe goed iemand hierbij past. Het is prettig om een leuk team te hebben van mensen die zorgen voor een topbedrijf.

De administratie

Het is belangrijk om de boeken goed op orde te hebben. Wanneer dit niet het geval is, is het moeilijk om te groeien. Denk maar aan het verkrijgen van een financiering of een lease voor een extra vrachtwagen of transportbusje. Door alles goed op orde te hebben ontstaan er veel meer kansen om je business te laten groeien. Kies voor een goede boekhouder of accountant om je hierbij te helpen.                                                             

Plafondlampen

dinsdag 22 oktober 2019 13:56:17 Europe/Minsk

Ga je binnenkort je huis verbouwen of verhuizen? Zorg dan dat je de verlichting goed geregeld hebt. Verlichting is ontzettend belangrijk en wordt door veel mensen onderschat. Laat verlichting nou juist het gene zijn die ontzettend veel sfeer brengt. Bespaar daarom ook nooit op verlichting en laat dit juist een prioriteit zijn. Er zijn 4 verschillende soorten verlichting welke je allemaal zou moeten toepassen. Als eerste is er basisverlichting welke dient voor de algemene verlichting. Ten tweede is er sfeerverlichting die zoals de naam al zegt sfeer in huis brengt. Ten derde is er functionele verlichting welke het helpt om specifieke taken en/of activiteiten uit te voeren, hierbij kun je denken aan lezen en koken. Als laatste is er nog gerichte verlichting, deze verlicht een specifieke plek of licht een bepaald object uit. Plafondlampen is de perfecte verlichting om alle soorten verlichting voor een groot deel te dekken. Hoe dit in zijn werk gaat wordt verder in dit artikel uitgelegd.

Plafondlampen zijn multifunctioneel

Plafondlampen zijn als je ze goed gebruikt multifunctioneel. Dit komt omdat je veel mogelijkheden hebt met deze lampen. Als je houdt van een strak design dan kun je er voor kiezen om een plafondlamp in te laten bouwen. Het inbouwen van plafondlampen is ideaal als je weinig ruimte hebt en de ruimte juist groter wilt laten ogen. Het enige nadeel is dat het inbouwen van deze lampen over het algemeen duur is, je zult hiervoor dus in de buidel moeten tasten. Wil je goedkoop een plafondlamp kopen? Kijk dan tweedehands.

Basisverlichting

Plafondlampen kunnen perfect als basisverlichting functioneren. Plafondlampen kunnen als geen andere het licht geleidelijk verdelen over een ruimte. Als je de plafondlampen in het plafond hebt ingebouwd dan kun je met een klik op de schakelaar de hele ruimte verlichten. Dit is ideaal. Het is belangrijk dat je een plafondlamp koopt met led verlichting. Led verlichting is erg duurzaam waardoor het je op jaarbasis veel geld scheelt. De kans is groot dat jouw basisverlichting zeker 6 tot 8 uur per dag brandt. Misschien is dit in de winter nog wel meer. Je kunt dan veel geld besparen met led verlichting.

Sfeerverlichting

Veel beseffen niet dat verlichting voor een groot gedeelte verantwoordelijk is voor de sfeer in huis. Plafondverlichting kan hier een enorme bijdrage aan leveren. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden door middels plafondlampen sfeer te creëren. Het ideale uitgangspunt is om de plafondlampen in het plafond te bouwen middels verschillende units. Je kunt deze verschillende units dan afzonderlijk van elkaar meer of minder verlichten. Als kers op de taart zou je kunnen werken met verschillende soorten kleuren verlichting. Dit creëert een enorm mooie ambiance. Een ding is zeker, als je jouw verlichting op deze manier indeelt dan zul je vast en zeker indruk maken op jouw gasten.

Plafondverlichting als functionele of gerichte verlichting

Plafondverlichting kun je ook laten functioneren functionele of gerichte verlichting. Zitten er of meerdere personen film te kijken en iemand anders een boek te lezen? Geen enkel probleem, je kunt verschillende units belichten of dimmen. Collectione biedt een groot aanbod aan plafondlampen, dan heb je ze binnen no-time in huis.

Vergeet dit niet bij het inrichten van je kantoor

woensdag 4 september 2019 14:09:23 Europe/Minsk

Ga je jouw kantoor inrichten? Dan is het belangrijk om een aantal zaken niet te vergeten. Denk hierbij aan een aantal praktische zaken en ook aan een VPS. Het is belangrijk om een goede internetverbinding te hebben die ook beschermd tegen malware en spyware. Het is belangrijk om te zorgen voor een goed en compleet kantoor.

Het juiste uitzicht

Het is belangrijk om je niet opgesloten te voelen in het kantoor. Het is belangrijk om mee te krijgen of het dag of nacht is. Het is goed om het bureau te richten naar het raam. Het is zo mogelijk om te genieten van het uitzicht. Het is inspirerend en het maakt het prettig om er te werken.

Volop daglicht

Het is ook belangrijk om voldoende daglicht te hebben in het kantoor. Kies een kantoor met grote ramen, daklichten en deuren om voldoende licht te krijgen in de kamer. Het is prettig en aangenaam om op die manier te werken in het kantoor. Naast het daglicht is het ook belangrijk om te zorgen voor voldoende lampen in het huis.

Groen in het kantoor

Het is fijn om een paar planten in het kantoor te plaatsen. Het kantoor zal helemaal tot leven komen. Het is ook aangetoond dat planten in het kantoor helpen bij de productiviteit. Daarnaast ziet het er natuurlijk mooi uit. Het kunnen bloemen zijn, groene planten en ook kunstplanten. Echte planten zijn het beste aangezien ze zorgen voor een gezonde dosis zuurstof in de kamer.

De juiste meubels

Het is goed om een mooi bureau te hebben in het kantoor. Kies ook voor een praktische en goede stoel. Het voorkomt veel rugpijn en zorgt voor een actieve houding achter het bureau. Het is ook mooi om vanachter een groot bureau te werken. Iedere ondernemer hoort een goed bureau te hebben.

Heeft u overwogen een vingerafdruk beveiligingsslot in uw huis te installeren, maar weet u niet zeker of dit de juiste keuze is? Dan moet u er zeker van zijn dat u de vele voordelen van dit type slot begrijpt.

Eens u de voordelen kent, dan zal u zien waarom het absoluut een slim idee is voor iedereen om dit type beveiligingsslot in uw huis te installeren. Hier zijn de meest dwingende redenen die u moet verstaan.

1. Het houdt mensen buiten die daar niet thuis horen - Het vingerafdruk slot werkt met vingerafdrukken van de mensen die in het huis wonen om deuren te openen. De deur gaat niet open voor iemand die probeert binnen te komen en daar niet thuis hoort.

Dit is een geweldige beveiligingsmethode om indringers buiten te houden. Als de indringer niet binnen kan komen vanwege het slot, dan zullen ze twee keer nadenken over een andere manieren om binnen te komen. Dat zal echter niet altijd het geval zijn, dus je moet ervoor zorgen dat je andere beveiligingsmethoden hebt die voorkomen dat ze binnenkomen, samen met het deurslot.

2. Kan worden gebruikt op alle deuren in uw huis - U kunt deze vingerafdruksloten gemakkelijk gebruiken op elke deur in uw huis die naar binnen of naar buiten leidt. Dit zorgt ervoor dat niet alleen uw voordeur helpt om indringers buiten te houden.

In plaats daarvan zult u gemoedsrust hebben wetende dat elke deur in uw huis beschermd is, dus er is een veel grotere kans dat de indringer nooit toegang tot uw huis krijgt.

3. Betaalbaar voor iedereen - Er zijn veel verschillende soorten vingerafdruksloten die in prijs variëren. Dit betekent dat iedereen gemakkelijk een deurslot kan vinden dat ze zich kunnen veroorloven.

Het kan zijn dat u wat tijd nodig hebt om naar uw verschillende opties te kijken, maar dat is sowieso van belang om een deurslot te vinden dat het beste werkt voor uw huis. Beveiliging hoeft niet echt duur te zijn, het moet alleen effectief zijn en met alle verschillende slot keuzes tegenwoordig, zal dit zeker geen probleem zijn.

Dit zijn de belangrijkste voordelen die van belang zijn voor u om te weten over de vingerafdruk beveiliging. Nu u deze voordelen kent, moet u beslissen of dit een deurslot is die u in uw huis wilt installeren.

Voor meer informatie over vingerafdruk
beveiligingsslot: www.locksecure.nl/slotenmaker-den-haag

Wanneer is de keuze voor een lockerkast voor jou interessant?

woensdag 21 augustus 2019 15:57:23 Europe/Minsk

Er zijn tegenwoordig zoveel verschillende soorten kasten op de markt terug te vinden dat het voor veel mensen erg lastig is geworden om een keuze te kunnen maken. Eén van de type kasten welke door de jaren heen razend populair is geworden is de zogenaamde 'lockerkast'. Het betreft hier een kast die zoals de naam reeds laat vermoeden over de uitstraling van een locker beschikt. De industrieel getinte look & feel van deze kast heeft het hart van menig aantal mensen door de jaren heen alvast aardig op hol doen slaan. Ben jij ook geïnteresseerd in het kopen van een dergelijke kast? Je komt er alles over te weten op deze pagina!

            Wanneer je op zoek bent naar een neutraal ogende kast

In eerste instantie valt het meteen op dat een lockerkast over een neutrale uitstraling beschikt. Dat is interessant, want op deze manier komt ze optimaal tot haar recht in nagenoeg elke stijl van interieur. In het merendeel van de gevallen wordt er evenwel voor gekozen om lockerkasten te integreren in een industrieel getint of een modern interieur. Dit gezegd hebbende hoeft echter niets een integratie in een klassiek of traditioneel getint interieur in de weg te staan, integendeel. Ben je dus met andere woorden op zoek naar een neutraal ogende kast om in jouw interieur gebruik van te maken? Dan is het zeker en vast de moeite waard om daarvoor in de richting van een lockerkast te kijken.

            Wanneer je zowel een private als zakelijke kast wil bestellen

In eerste instantie kennen we de lockerkast uiteraard van haar aanwezigheid in zakelijke omgevingen. Het ging daarbij dan niet alleen om fabriekspanden, maar ook om bijvoorbeeld scholen en zelfs ziekenhuizen. De lockerkast bleek na verloop van tijd echter zo praktisch en populair te zijn dat steeds meer mensen ervoor kozen om ze gewoon in hun huis te plaatsen. Vandaag de dag behoren beide opties dus zonder probleem tot de mogelijkheden. Je kan een lockerkast in je private omgeving plaatsen, maar je kan er ook nog steeds zonder probleem op het werk gebruik van maken. Ondernemers overwegen dan ook nog steeds erg vaak om in bijvoorbeeld de kleedruimte van hun bedrijf een lockerkast te plaatsen.

            Indien je een kast met meerdere compartimenten wenst te kopen

Veel mensen beschikken over specifieke eisen voor wat de indeling van de door hen gewenste kast betreft. Deze eisen zijn lang niet altijd even eenvoudig in te willigen. Neem nu bijvoorbeeld de situatie waarin er nood is aan een kast bestaande uit verschillende, kleine compartimenten? Vaak dienen deze compartimenten dan ook nog eens individueel afgesloten te kunnen worden. Dat lijkt geen groot probleem te zijn, maar dat is het wel degelijk. Er zijn namelijk slechts een handvol kasten op de markt terug te vinden die daarin slagen. Je raadt het al, de lockerkast is er daar één van! Heb jij dus met andere woorden nood aan een kast welke is ingedeeld in meerdere compartimenten? Aarzel dan niet langer en ontdek snel wat een lockerkast ook voor jou kan betekenen!

 

Heb je behoefte aan een betaalbare lockerkast die ook nog eens van een strak design is voorzien? Bekijk dan het volledige aanbod op GigaMeubel.nl

Waarom SEO zo ontzettend belangrijk is

zaterdag 27 juli 2019 20:34:58 Europe/Minsk

Heb jij een website of webshop in je beheer? Dan weet je hoe belangrijk het is om voldoende verkeer te genereren. Als je niet voldoende bezoekers hebt zal je online platform nooit een succes worden. Om optimaal van je website te kunnen profiteren, zal je website eerst vindbaar moeten zijn. Oftewel, als iemand gebruik maakt van een zoekmachine en een onderwerp intikt dat gerelateerd is aan jouw bedrijf, dient jouw platform bovenaan te staan. Dit levert je namelijk ontzettend veel webverkeer op. Je maakt je website vindbaar door gebruik te maken van SEO. 

SEO

Hoe werkt SEO precies? Er zijn verschillende SEO-technieken. Om invloed uit te oefenen op de vindbaarheid van je website, dien je rekening te houden met de factoren waar Google en andere zoekmachines waarde aan hechten. Je kunt hierbij onder andere aan het aantal kwalitatieve linkverwijzingen denken, maar ook aan goede content. Er zijn tientallen verschillende factoren die invloed hebben op hoe hoog jouw website in Google en andere zoekmachines scoort. Het is niet alleen belangrijk dat je gebruik maakt van de juiste technieken, maar je dient de technieken vervolgens ook nog correct toe te passen. Verschillende marketingbureaus maken gebruik van verschillende werkwijzes. Er zijn echter ook nog veel mensen in de branche die niet exact weten waar ze mee bezig zijn. Zij maken bijvoorbeeld gebruik van verouderde linkbuilding technieken. Dit is erg gevaarlijk, aangezien dit tot negatieve kan leiden. Zo is Google bijvoorbeeld erg actief in het opsporen van websites die gebruik maken van blackhat methodes om bovenaan te komen. Wanneer je hierop betrapt wordt, krijg je een Google penalty. Het gevolg hiervan is dat je minder goed vindbaar wordt.

Het vinden van een geschikt marketingbureau

Er zijn veel marketingbureaus die nog gebruik maken van ouderwetse SEO-technieken. Gelukkig zijn er ook een aantal SEO-experts die wél weten wat ze doen. Een voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld Webshuttle. Dit marketingbureau maakt gebruik van de nieuwste technieken. Als je voor Webshuttle of een vergelijkbaar marketingbureau kiest, kun je zeker zijn van resultaat. Dit is waar het uiteindelijk om draait als je in SEO investeert. Zodra jij eenmaal goed vindbaar bent, merk je dit direct aan het verkeer op je website. Meer bezoekers leidt vrijwel altijd tot een hogere omzet. Overigens zijn veel marketingbureaus ook in staat om het conversiepercentage te verhogen.

Waar je op moet letten bij kartonnen dozen

zaterdag 13 juli 2019 10:51:11 Europe/Minsk

Dozen zijn vaak van onderschat belang bij de bedrijfsvoering van nagenoeg ieder type bedrijf. Als je fysieke producten verkoopt, dan is het zo dat je inkoop vaak in dozen binnenkomt en de verkoop er weer in andere dozen uit gaat. Ook kunnen dozen een rol spelen bij de opslag van voorraad. Om deze reden loont het vaak om je hierin te verdiepen en de juiste doos voor jouw bedrijf te kiezen. In deze blog lees je meer over de zaken waar je op moet letten bij het kiezen van de juiste dozen.

Afmetingen

Uiteraard zijn de afmetingen van belang: een te kleine doos gaat niet passen en in een te grote doos gaan je spullen schuiven of heb je opvulmateriaal nodig. Dit is uiteraard ook niet goed voor het milieu en je portemonnee (grote dozen zijn duurder). Passen je spullen precies in een standaard afmeting, dan is dat mooi meegenomen. Toch past het vaak beter in een doos op maat . Bovendien zijn dozen op maat vaak goedkoper, aangezien deze voor de leverancier minder opslagruimte in beslag nemen.

Kleur

Gebruik je de dozen enkel intern, of gaan de dozen ook naar klanten toe? Wat wil je uitstralen als bedrijf wanneer je de dozen naar klanten stuurt? Je zou kunnen overwegen om een bedrukte doos of een gekleurde doos te nemen. Vaak ziet een witte doos er ook representatiever uit dan een standaard bruine doos.

Kwaliteit

De kwaliteit van de dozen wordt voor het grootste deel bepaald door de kwaliteit van het karton. Afhankelijk van het gewicht van je producten moet je hierin keuzes maken. Je kan hier kiezen tussen dubbele en enkele golfen, waarbij de dubbele golf sterker (en vaak wat prijziger) is. Ook zijn er verschillende diktes in karton mogelijk.

Hoeveelheid

De hoeveelheid dozen die je bestelt is ook van invloed op de prijs. Het is in de regel zo dat wanneer je meer dozen koopt, de prijs per doos lager wordt. In de calculator van Superdoos kan je direct de prijs bepalen van 200 tot 5000 stuks. Kom je boven dit aantal, dan moet je even contact opnemen voor een scherpe offerte. Ga hier dus goed na hoeveel dozen je eigenlijk nodig hebt.

Een 3D printer kopen als ondernemer

donderdag 27 juni 2019 17:17:04 Europe/Minsk

Er zijn allerlei redenen voor een ondernemer om een 3D printer te kopen. Het is immers steeds aantrekkelijker om het ontwerp en productieproces op deze manier in de hand te houden. Alleen al vanwege de vele positieve ervaringen die door anderen gedeeld worden maken het aantrekkelijk om er zelf ook iets mee te willen. Het is in ieder geval wel belangrijk om een aantal zaken goed op orde te hebben. Aan de hand daarvan is dan goed te bepalen of een printer aanschaffen zakelijk slim is en welk model dat dan het best kan zijn.

Wat is het plan?
Een 3D printer kopen als ondernemer doe je altijd met een bepaald doel voor ogen. Dit is de reden om te willen investeren. Het is dus ook zo dat de printer die je kiest op basis van dit doel gekozen wordt. Wanneer je bijvoorbeeld een heel duidelijk ontwerp voor ogen hebt, dan kan dit met een specifieke printer al goed te doen zijn. Wil je echter de mogelijkheid hebben om prototypes en schaalmodellen te maken, dan is het vaak slim om juist een meer specifiek model te kiezen. Aan de hand daarvan kan je dan veel meer experimenteren.

Duurzame investeringen doen
Een 3D printer kopen is wel een flinke investering. Daar moet dus zakelijk wel goed over nagedacht worden. Daarom is het bijvoorbeeld slim om voor een zelfbouwprinter te kiezen. Dit zijn printers die zijn aan te passen aan de wensen die je hebt. Ook wanneer de wensen door de jaren heen veranderen kan dat aantrekkelijk zijn. Denk bijvoorbeeld aan een verandering in de producten die je aanbiedt. Het is dan wel zo gemakkelijk wanneer de printer hierin meekan. Alle reden om er dus ook veel aandacht aan te besteden om de juiste te vinden. Dit is voor de toekomst van belang.

Veel kennis opdoen
Om een 3D printer kopen net iets gemakkelijker te maken, is het slim om veel kennis op te doen. Kijk bijvoorbeeld naar de vele verschillende mogelijkheden die er zijn. Dat gaat dan bijvoorbeeld om de soorten printers. Het gaat ook om de soorten filament die er zijn. Daarnaast zijn zaken zoals bijvoorbeeld de software en de extra mogelijkheden belangrijk. Doe hier dus voldoende kennis over op. Wie echt alles wil leren kiest voor een zelfbouwprinter. Dan is ook direct te leren hoe de printers precies in elkaar zitten. Daar kan je als ondernemer veel voordeel van hebben op de langere termijn.

 

Meer informatie: 3d printer kit kopen?

  1. 1
  2. 2
  3. 3